Besök full hemsida

Barnens Handelsbod

Ingen vanlig leksaksaffär

MENY
Ingen Vanlig Leksaksaffär

Bygglek

Att bygga och konstruera är alltid lika kul. Vi har alla möjliga olika byggsaker för både små och stora barn. För småknattarna finns härliga träklossar, mjuka klossar, olika stapelklossar med mera.

För de lite större har vi kaplastavar, kulbanor, laq och nano blocks och andra roliga byggprojekt. Här kommer några av våra favoriter.

Kaplastavar

Vår absoluta favorit. Några bättre klossar än kaplastavar finns inte. Alla bitar är likadana vilket gör att det bara är Din fantasi som sätter gränser. Bygg ett torn från golv till tak, en stol att sitta på, en giraff eller eiffeltornet, lek dominorally, använd bitarna som staket till bondgårdsdjuren, bygg ett spiralformat torn eller kanske ett häftigt rymdskepp.... Det finns oändliga möjligheter. Vi brukar rekommendera kaplastavar från 4 år men de är självklart roliga även för yngre barn. För det mesta brukar man klara sig med en hink i ungefär ett halvår men sen byggs det så stort och mycket så man brukar vilja ha en hink till. Hur kul som helst långt upp i åldrarna.

Kulbanor

Riktig evighetslek som kan varieras i det oändliga. Vi har superhärliga kulbanor i trä - kom och prova vår stora bana som står uppställd i butiken. 

Länkarna

En av våra lite udda produkter men också den, precis som Kaplastavarna, en favorit som varit med från start. Egentligen ett montessorimaterial som är otroligt pedagogiskt. Träna finmotorik,färger, matematik, se hur många lång är jag och hur många lång är Du, hur många måste jag sätta ihop för att nå från spisen till sovrumsdörren... Vi brukar säga att länkarna är smygpedagogiska för att allt det där tränar man när man gör armband och halsband, koppel till gosedjuren, lasso, hulahulakjolar, fängelsehålor, hänger upp långa längder mellan stolar och hänger filtar över så att det blir kojor... Sätter man ihop alla länkar så blir det en 15 meter lång kedja. Varning! Det ser förskräckligt ut under själva leken men, bara lugn, det är väldigt lättstädat!

Stapelklossar

En av de produkter som vi kan lova att alla 1-åringar älskar. Vi har flera olika modeller, med eller utan djur och bilar. De stapelklossar vi har valt är av tjock kartong för då blir det inga märken i golvet när tornet rasar och råkar men få en kloss i huvudet så gör det inte ont! Dessutom är de väldigt glada och fina.

K´nex

Roligt, klurigt och lite mekaniskt byggsystem från USA. Kompatibelt med lego men klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Kreativt byggsystem som funkar både med ritning och för fribygge. Testa byggsatserna med motor för extra klur.

Smartmax

Smartmax består av kulor och stavar som är magnetiska. Ett otroligt roligt system som funkar från ett år och uppåt. Är man liten kanske man bara råkar sätta ihop och ta isär, är man lite äldre kan man bygga precis vad som helst. Kuligt!


 

LAQ

Superroligt byggsystem från Japan. Systemet består av sju olika delar och med dessa kan du bygga praktiskt taget vad som helst. Ritningar finns i varje förpackning men de här små bitarna inspirerar verkligen till fribygge.

 

Nano Blocks

Ett mini"lego" från Japan. Otroligt pilligt och inget för de yngsta. Från 10-11 år och uppåt tycker vi. Här finns jättehäftiga modeller - instrument, djur, kända byggnader som Eiffeltornet och Taj Mahal och en massa annat.

Kapla-box
Docka
Dront